images

viop

blog images

viop

  • Kategori: Forex - Yazan: Admin
  • 2019-09-10 16:39:17

VİOP, Borsa İstanbul çatısı altında işlem gören vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinin alım satımının gerçekleştiği Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’dır. 

 

Vadeli işlemler, sermaye piyasalarında işlem gören hemen hemen her ürünün ve daha fazlasının gelecekteki fiyatlarının alım satımının yapıldığı, dünyanın en yüksek hacme sahip ve en hareketli piyasalarının başında gelir.  

 

Altın, döviz, hisse senedi gibi yatırım araçlarının fiyatlarının serbest piyasa koşullarında arz ve talebe göre belirlendiğini ve fiyatların sürekli bir değişkenlik gösterdiğini ve bunun yatırımcılar için fırsatlar oluşturduğunu biliyoruz. Sahip olduğumuz yatırımları, piyasa koşullarında oluşan fiyatlardan alıp satabiliyoruz. Peki henüz sahip olmadığımız, gelecekte sahip olacağımız bir yatırım aracını hangi fiyattan satacağız veya hangi fiyattan satın alacağız? Ya da piyasalarla ilgili tahminlerimizi nasıl yatırıma dönüştüreceğiz? Yatırım piyasalarında gelecekteki fiyat belirsizliğinden kaynaklanan risklerin ortadan kaldırılması amacıyla vadeli işlem sözleşmeleri alınıp satılmaya başlanmış, yapılan vadeli sözleşmelerde taraflara garanti sağlanması amacıyla da bu sözleşmeler organize borsa çatıları altında toplanmıştır. Böylelikle fiyat riskine karşı korunma çabası içerisinde olan üreticiler ve tüccarlar bir çözüme kavuşurken, yatırımcılar da cazip bir yatırım aracına sahip olmuşlardır.

 

Bir çok türev ürünün işlem gördüğü ulusal ve uluslararası piyasaların yoğun bilgi akışı içerisinde; yatırımcının ihtiyaç ve hedeflerinin belirlenmesi, kendi risk profiline uygun ürün ve pazarlarda en iyi işlem koşullarında işlem yapması, yatırım yaptığı üründe risklerini anlık olarak takip etmesi ve özelleştirilmiş hizmet ve bilgi akışını alması yalnızca bu alanda gelişmiş teknoloji altyapısı ve bu alanda uzmanlaşmış piyasa profesyonellerinin desteği ile mümkündür.

 

Soysal Danışmanlık vadeli işlemlerde yatırım yapan tüm müşterilerine,

 

* Yatırımcı risk profili analizi, detaylı risk bildirimi ve yatırım hedeflerinin belirlenmesi
* Yatırımcının ihtiyaç ve risk profili doğrultusunda ürün/piyasa seçimi
* Seçilen ürün/lerle ilgili en uygun işlem şartlarının ve ortamının sağlanması
* Seçilen ürün/lere yönelik özelleştirilmiş piyasa takibi ve raporların sunulması
* Sürekli risk analizi ve yatırım hedeflerinin takibi ve değerlendirilmesi

 

hizmetlerini standart olarak yapmaktadır. Bununla birlikte Soysal Danışmanlık uzmanları, her bir Soysal Danışmanlık müşterisinin yatırım ortamına katma değer verebileceği düşünülen yatırımcıya özel hizmetleri sürekli olarak müşterilere sunmaktadır. Soysal Danışmanlık;  müşterileri ile uzun süreli iş birlikteliğinin sağlam yapıtaşları üzerinde kurulması ve bu yapının her bir müşteri için sürekli geliştirilmesi gerektiğine inanmaktadır.