images

Hisse Senetleri

blog images

Hisse Senetleri

  • Kategori: Forex - Yazan: Admin
  • 2019-09-10 17:29:17

BİST, Borsa İstanbul ülkemizin menkul kıymet borsasıdır. Borsalarda Alıcılar ve Satıcılar komisyoncuların aracılık yapması ile karşı karşıya gelirler. Bu karşılaşmada Satıcının arzı ile alıcının talebi fiyatı belirler ve anlık olarak fiyatlarda değişiklik gösterir. Hisse Senedi yatırımcıları gelecekte değerleneceğini, büyüyeceğini düşündüğü şirketlere ortak olmak için hisse senedi alırlar. Böylece bir şirketin hisse senedini alan yatırımcı o şirketin elde edeceği karlara ve büyümeye ortak olmuş olur. Bu nedenle de büyüyen şirketlerin hisse senetlerine talep artar.

 

Bir şirkete yatırım yaparken şirketin temettü politikasını(kar dağıtım politikası), fiyat-kazanç oranını, bilançolarını ve finansal verilerini incelemelisiniz. Ayrıca temel analizin yanında teknik analiz ile şirketin geçmiş fiyat hareketlerine bakarak gelecekteki performansı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Doğru zamanda yapılan iyi bir temel ve teknik analiz sonucu değişimleri tahmin edebilir ve kazanç sağlayabilirsiniz.

 

Herhangi bir yatırım kuruluşunda almış olduğunuz hisse senetleri Merkezi Kayıt Kuruluşu nezdinde adınıza saklanmakta ve Takasbank güvencesindedir.Yatırımcılar MKK sicil ve şifresi, TC Kimlik Numarası Ve MKK Şifresi veya e-Devlet Şifresiyle hesaplarında bulunan kıymetlere ilişkin bilgi alabilir ve işlem yapabilirler.

 

Soysal Danışmanlık hisse senedi alım/satım işlemlerinde yerli ve yabancı bireysel ve kurumsal yatırımcılara özel hizmet sunmaktadır. Sizleri Soysal Danışmanlık'ın sunduğu ayrıcalıklar dünyasına davet ediyoruz. Müşteriye özel hizmet standartları, uygun komisyon oranları, güvenli ve hızlı bilgi akışı eski alışkanlıklarınızın değişmesine neden olacaktır. Yatırımcılarımızın risk ve getiri beklentilerine uygun profesyonel piyasa desteği sağlayarak hedeflerinize ulaşmanızda farkımızı ortaya koyuyoruz.